Medewerker vergunningen brandveilig gebruik (gebruiksvergunningen- en meldingen) bij Stadsdeel West Gemeente Amsterdam

Geplaatst op | Categorie Projecten.

Project
Medewerker vergunningen brandveilig gebruik (gebruiksvergunningen- en meldingen) bij Stadsdeel West Gemeente Amsterdam.

Opdracht
Er is/was een achterstand met lopende (oude)aanvragen die vergund moeten/moesten worden.

Opzet
Bij vergunningen voor brandveilig gebruik kent men twee procedures; de gebruiksvergunning voor alle risicovolle gebouwen (o.a. hotels en kinderdagverblijven) en de gebruiksmelding voor minder risicovolle gebouwen.
In eerste instantie was Remko verantwoordelijk voor alle gebruiksmeldingen. Echter ging dit zo voorspoedig dat hij tevens bij enkele gebruiksvergunningen kon assisteren en uiteindelijk zelf projecten tot zich nam.

Voorbeeld casus
Stadsdeel Noord van Gemeente Amsterdam organiseert elk jaar het “Over het IJ-festival”. Dit wordt elk jaar gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Echter in 2012 werd er tevens een locatie uitgekozen in Stadsdeel West. In de Houthavens werd een oude loods tijdelijk als theater in gebruik genomen, hiervoor werd een evenementenvergunning aangevraagd bij het Stadsdeel. Er werd aan de afdeling vergunningen gevraagd om het pand te toetsen op bouwtechnische eisen. Echter voldeden niet aan de eisen van Bouwbesluit (ook niet aan de ondergrens). Na veel wikken en wegen zijn Remko en een collega (specialisatie brandveiligheid) op locatie geweest en strenge voorwaarden en eisen gesteld. Remko: “Door bereid te zijn om mee te willen werken en in samenspraak met de belanghebbende kan veel worden bereikt. We hadden ook direct de aanvraag kunnen afwijzen”.