Johnnies traineeship: 3 vliegen in een klap

Geplaatst op | Categorie Actualiteiten, Nieuws, Projecten.

Ik interviewde Johnnie. Hij doorliep een traineeship in het vakgebied Duurzaamheid en Afval bij gemeente Staphorst. Hij was daarbij ondersteunend aan de beleidsmedewerker en kon binnen korte tijd veel taken zelf oppakken. Het was een zeer veelzijdig traineeship met hoge werkdruk, waardoor Johnnie een bult aan ervaring heeft opgedaan. Van beleid uitvoeren, in projectteams werken, o.a. met de provincie, beleid opstellen, een collegevoorstel opstellen tot aan contact met inwoners, adviseren over duurzame oplossingen.

 

De beleidsmedewerker ad interim was ikzelf en ik ben erg enthousiast over hoe Johnnie zijn traineeship heeft opgepakt. Johnnie is een intelligente jongen die nauwkeurig werkt, gemakkelijk verbanden legt en veel onthoudt, In een aansluitende opdracht bij gemeente Elburg is Johnnie met meer ruimtelijk georiënteerde onderwerpen bezig, wat nog meer aansluit bij zijn universitaire opleiding Planologie/ culturele geografie. Hij leert nog steeds erg veel, maar is inmiddels ook van grote waarde voor de gemeentelijke organisatie.

 

Dit traineeship beschouw ik als zeer geslaagd en daarmee vangt AdVinci drie vliegen in een klap: Johnnie ontwikkelt zich in razend tempo en vindt dat nog erg leuk ook, de gemeente Staphorst had binnen korte tijd een hartstikke goede tijdelijke kracht die veel werk heeft verzet en AdVinci heeft er een kei van een collega bij.

 

Wat heb je tijdens jouw traineeship geleerd?

Voor mijn gevoel heb ik tijdens mijn traineeship erg veel geleerd. Ten eerste heb ik geleerd dat theorie en praktijk een wereld van verschil kan zijn. Tegelijkertijd is mijn ervaring dat de tijdens mijn studie vergaarde kennis en manier van denken onmisbaar zijn om goed werk te leveren. Denk aan de verschillende processen en het speelveld waarin niet alleen belangen van allerlei inwoners en externe partijen meespelen, maar je ook rekening moet houden met de politieke keuzes en beweegredenen van wethouders, gemeenteraadsleden en provincie.

Ik heb ook geleerd dat de taken enorm divers kunnen zijn en ook dat er erg veel taken kunnen zijn, elk met een eigen deadline en prioriteit. Ik heb mezelf moeten leren hier een goede organisatie in aan te brengen. Brainstormen met jou/Denise/mijn coach heeft hier ook aan bijgedragen.

 

Wat was voor jou verrassend aan ‘werken voor een gemeente’?

Het meest verrassend was misschien nog wel dat ik het werk enorm leuk vind. Dat komt mede door de grote diversiteit aan werkzaamheden; iets wat voor mij ook verrassend was. Er is binnen het vakgebied van de beleidsmedewerker een grote hoeveelheid aan verschillende onderwerpen en taken. Ook heb ik het geluk werk te kunnen doen binnen verschillende beleidsvelden, wat de diversiteit voor mij nog verder vergroot.

 


 

Welke vaardigheden kun je in ieder geval gebruiken bij een volgende opdracht?

Vooral de ervaring rondom de formele en minder formele werkzaamheden en relaties tussen ambtenaar, B&W en raad. Met formeel doel ik op het proces van adviezen schrijven, raadsvoorstellen voorbereiden, portefeuillehouders-overleggen, etc. Met minder formeel doel ik op de sturing die je als ambtenaar in meer of mindere mate zelf in de hand hebt binnen en buiten bovengenoemde processen om.

Ook kan ik sneller linkjes leggen naar de juiste collega’s binnen het gemeentehuis wanneer ik vragen of advies nodig heb. Denk hierbij aan de jurist, communicatiemedewerker of aan financiën. Bij mijn huidige opdracht is dit al erg handig gebleken om met het juiste inzicht en goede achtergrondinformatie te kunnen handelen.

 

Ben je nu klaar met leren?

Ik ben zeker nog niet klaar met leren. Tijdens mijn huidige opdracht leer ik nog dagelijks iets nieuws. Natuurlijk heeft dat ook te maken met de beleidsvelden, welke – na Duurzaamheid – nieuw voor me zijn. Vooral het Accommodatiebeleid en Onderwijs zijn nieuw voor me, maar verrassend interessant! Ik ben erg benieuwd wat ik daar op de lange termijn van ga vinden. Ik ga in ieder geval dagelijks met plezier naar mijn werk en hoop de diversiteit aan taken in een veranderlijk speelveld van allerlei belangen te kunnen behouden. Zo blijf ik nieuwe dingen leren.

De komende jaren zal er wel een beleidsveld komen waar ik me echt in kan verdiepen, waar ik steeds meer over zal leren. Daarnaast denk ik nog veel ervaring op te doen in het strategisch omgaan met de werkprocessen van initiatief naar uitwerking en het zo goed mogelijk afhandelen van diverse taken richting bewoners en gemeenteraad.

 

Wat vind je een voordeel of nadeel van een traineeship?

Een van de voordelen is het geleidelijk leren van de diverse werkzaamheden. Iemand hebben aan wie ik al mijn vragen kan stellen en die mij begeleidt in het gehele proces is ook een groot voordeel. Een zekere klik lijkt mij wel nodig binnen dit concept van een traineeship. In mijn huidige opdracht zijn de betreffende beleidsmedewerkers mijn coaches. Duidelijk is dat dit weer net wat anders verloopt. Ieder heeft zijn of haar eigen manier van werken en verwachtingen van mij als trainee. Dit kan natuurlijk beide kanten op werken; een positieve en negatieve invloed hebben op een traineeship. Tot nu toe is deze gelukkig erg positief bevallen.

 

Een nadeel is misschien dat ik het gevoel heb dat ik niet altijd als volwaardige medewerker gezien wordt door sommige collega’s of andere mensen waarmee ik in contact kom tijdens mijn werk. Anderzijds is dat ook gewoon de realiteit. Door de diversiteit aan taken en beleidsvelden mis je soms enige diepgang, waardoor het langer duurt voordat je volledige verantwoordelijkheid krijgt over verschillende taken. Dit zal echter vanzelf wel komen, daar maak ik me niet druk om. Afhankelijk van hoe je als persoon bent, kan dit als voordeel of als nadeel gezien worden.

 

Al met al ben ik enorm tevreden met hoe mijn traineeship in Staphorst is gelopen en heb ik het gevoel geluk te hebben gehad met hoe en waar ik terecht ben gekomen. Ik zie vooral de voordelen in van het doorlopen concept van traineeship.

 

 

Zoekt u meer informatie over onze traineekandidaten en traineeships? Bel ons, of kijk dan op onze website.

 

Denise Huntjens    06 – 16 93 90 17

d.huntjens@advinci.nl

www.advinci.nl