Erfgoed Advies Collectief: Energiebesparing bij historische panden

Geplaatst op | Categorie Actualiteiten, Nieuws, Projecten.

Energiebesparing bij historische panden

Een oudere woning brengt sfeer, trots en een verhaal met zich mee. We gebruiken ze, maar we moeten er voorzichtig mee om gaan. Ogenschijnlijk eenvoudige maatregelen kunnen bij historische constructies tot grote problemen leiden. Eigenaren blijven met vragen zitten over wensen en mogelijkheden in hun historische woning.

AdVinci en Huis en Erfgoed Collectief organiseren in samenwerking met gemeenten informatiebijeenkomsten over dit thema. Met een presentatie en een zeer interessante energiescan op maat krijgt u antwoord op vele vragen. Zo wordt het onderwerp “duurzaamheid” in historische panden leuk!

De informatiebijeenkomst:

Niet álles kan, maar er kán wel van alles om uw historische pand comfortabeler en duurzamer te maken! De gemeente en specialisten op gebied van duurzaamheid en monumenten nemen u mee in de wereld van duurzame mogelijkheden, beschikbare subsidies en gepaste waakzaamheid bij historische panden. Na het informatieve gedeelte kunt u bij de medewerkers van de gemeente en de specialisten terecht met vragen en het aanvragen van de energiescan.

De energiescan:

Het rapport geeft een goed beeld van de mogelijke aanpassingen, passend bij uw pand. Deze zijn namelijk afhankelijk van de status van uw pand (beschermd, of niet), de ouderdom van uw pand, materialen in het pand en van andere factoren. Als er een thermografisch onderzoek mogelijk is, laat deze heel duidelijk zien waar de warmtelekken vanuit uw woning aandacht verdienen. De energiescan met thermografisch onderzoek is in dit project zeer scherp geprijsd en wordt uitgevoerd door specialisten op het gebied van duurzaamheid en historische panden.

Wilt u een uitgebreid maatwerkadvies dat vooral gericht is op de energie-index, terugverdientijd, verschillende scenario’s, vervanging van alle installaties etc., dan kan dat ook voor een meerprijs. Ook het thermografisch onderzoek is uit te breiden. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Het Erfgoed Advies Collectief is een initiatief van:

Logo klein     logo-advinci