Passie voor oud en nieuw

Erfgoed en Duurzaamheid
Deze twee vakgebieden hebben iets gemeen, namelijk dat ze een stuk passie vereisen als je het goed wilt doen. Je gaat ervoor of niet en bij mij is deze passie voor beide groot. Ik ben opgeleid als architectuurhistoricus en mijn werkervaring in het vakgebied Erfgoed is heel divers. Advieswerk voor monumentenzorg in grote steden, beleid opstellen en uitvoeren in brede zin in het landelijke Groningse Oldambt en veel opdrachten daar tussen in betekende voor mij zeer rijke ervaringen. Ik voel me daarom al snel thuis als het om dit vakgebied gaat. Duurzaamheid kwam enkele jaren geleden op mijn pad bij het energieloket van de gemeente Staphorst en ook dit vakgebied sloot ik eigenlijk direct in mijn hart. Het maatschappelijke doel om duurzamer te worden en onderdeel te zijn van deze tocht vind ik prachtig. In korte tijd heb ik als projectleider veel geleerd over deze snelle en dynamische wereld en dit bleek een fantastische aanvulling op mijn kennis en mijn blik op zaken. De combinatie van Erfgoed en Duurzaamheid vind ik zeer boeiend, maar deze is niet vanzelfsprekend. Daar moest ik iets mee en dat heeft geleid tot het Energie in Erfgoed, waarin we samenwerken met Huis en Erfgoed Collectief.

Ik ben tevens accountmanager voor AdVinci en ik merk dat ik ook in deze rol veel energie en  creativiteit kwijt kan. Trainees of ervaren adviseurs en overheden bij elkaar brengen, kansen zoeken en daarmee oplossingen bieden geeft mij grote voldoening.

Wat mijn werkveld voor mij betekent
Als adviseur Erfgoed en Duurzaamheid, bij welke opdrachtgever dan ook. Opdrachten met ideologische uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld een Erfgoedagenda opstellen Erfgoed in een gemeente op de kaart en op de agenda te zetten, geven mij een extra dosis energie. Ik werk daarbij graag met mensen en probeer samen met hen altijd het beste uit de samenwerking te halen.

Maatwerk
AdVinci heeft mij een kans gegeven om mijzelf te ontplooien als vakkundig adviseur in Erfgoed en Duurzaamheid. Vele verschillende opdrachten en organisatievormen hebben ervoor gezorgd dat ik mij nagenoeg alle facetten van het vak eigen heb gemaakt. Ik vind het een uitdaging om het vereiste maatwerk voor een organisatie te leveren en heb gemerkt dat daarbij iedere gemeente een andere aanpak nodig is. De afwisseling in het werk zorgt ervoor dat ik me nooit verveel, constant scherp moet blijven en me in rap tempo heb ontwikkeld.

Waarom AdVinci?
Zoals ik AdVinci ervaar, heeft het tot doel om samen ‘goed bezig’ te zijn. Goed voor de opdrachtgevers, goed in de vakdisciplines die we vertegenwoordigen en goed voor de werknemers. Aangezien deze drie ambities met elkaar verbonden zijn, doet AdVinci er alles aan om ze in balans te houden. De opdrachtgever heeft aan AdVinci een loyale partner, voor de werknemer is AdVinci een prettige werkgever waarbij hij zich kan ontwikkelen en het werk dat AdVinci levert is gewoon goed.

 

Denise Huntjens | Accountmanager |Adviseur Erfgoed en Duurzaamheid

d.huntjens@advinci.nl